28 March 2007

Robeco betreedt Egyptische markt door partnerschap met Obelisk

Robeco betreedt de Egyptische markt als strategische partner van Obelisk, in de vorm van een converteerbare lening. Obelisk Portfolio and Investment Fund Management SAE is een vermogensbeheerder gevestigd in Cairo en is begin dit jaar opgericht door de voormalige topman van de Egyptische beurs dr. Sameh el-Torgoman samen met Ahmed Khedr, portfoliomanager en voormalig CEO van Obelisk Securities, in samenwerking met Baron Group uit New York, geleid door Ahmed Fattouh. Robeco heeft het recht om de lening om te zetten in een aandelenbelang tot 49% in de nieuwe vermogensbeheerder.

Obelisk zal zich richten op actief vermogensbeheer in Egypte en het Midden-Oosten door middel van managed accounts en beleggingsfondsen. Robeco zal een Luxemburg's 'MENA' (Middle East North Africa) aandelenfonds lanceren, dat samen met Obelisk zal worden beheerd.

De financiering van deze startende vermogensbeheerder vloeit voort uit Robeco's strategie om aanwezig te zijn in emerging markets met een hoge groeiverwachting. Deze strategie richt zich vooralsnog op het Midden-Oosten, India en China. Egypte is het derde land in het Midden-Oosten waar Robeco actief is. Robeco heeft sinds 2000 een kantoor in Bahrein van waaruit de distributieactiviteiten voor het Midden-Oosten plaatsvinden. Vorig jaar sloot Robeco een strategische alliantie met Rana Investment Company in Saudi Arabië, gericht op het gezamenlijk ontwikkelen van beleggingsproducten voor de Saudische markt. Als belegger is Robeco al ruim tien jaar actief in deze regio onder andere door het Robeco Emerging Markets Equities fonds.

Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat vastrentende en aandelenbeleggingen, evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.

De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verspreid. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggenschip Robeco N.V., is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient zijn klanten niet alleen vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zwitserland. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Boston, Greenbrae, Los Angeles, Honolulu en Toledo (Harbor Capital Advisors). Daarnaast is er een kantoor in Bahrein en in Japan.

Robeco is het volledig zelfstandig opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De combinatie van de hoogste kredietwaardigheidsbeoordeling volgens de belangrijkste internationale rating agencies en de hoogste 'Sustainability Cluster Score' binnen de bancaire sector geeft aan dat de Rabobank haar beleggers, leden, klanten en werknemers sinds lange tijd grote toegevoegde waarde levert.

No comments: